woensdag 29 februari 2012

Uitleg diarree en braken kat

Er is een videoserie beschikbaar van Cornell University College of Veterinary Medicine waarin een uitgebreide duidelijke uitleg wordt gegeven over diarree en braken bij de kat. Of dit uiteindelijk een betaalde serie gaat worden, weet ik niet, maar op het moment is het nog gratis te bekijken via deze website over gastro-intestinale problemen bij de kat.

woensdag 22 februari 2012

Kattengeneeskundeboeken

Voor het geval je niet kunt wachten tot ik zelf een keer op mijn website de artikelen aan ga vullen met informatie over kattengeneeskunde, hierbij een kleine greep van interessante (maar vaak duurdere, tip is om te googlen op het boek en te kijken of hij ergens te downloaden valt) boeken:

Pharmalogie
Als je uitgebreidere informatie wilt over medicatie die je aan je kat geeft, vind ik het boek "Plumb's Veterinary Drug Handbook" een fantastische.

"Colour review" boeken
Mijn eerste kennismaking met kattengeneeskundeboeken waren twee zogenaamde "colour review" boeken. Op de voorpagina's vind je elke keer casusbeschrijvingen met vragen en op de achterpagina's ervan de antwoorden. Het heeft voor mij wel bevestigd dat het heel lastig kan zijn om een juiste diagnose te stellen met soms wel heel veel mogelijkheden.

- Self-assessment colour review of Feline Medicine
- Self-assessment colour review of Feline Infectious Diseases

Algemene kattengeneeskundeboeken
Wegens de actualiteit en uitgebreidheid vind ik het boek dat eind 2011 is uitgekomen: "The Cat Clinical Medicine and Management" 1 van de betere. Een ander heel goed boek vind ik "The Veterinary Technician's Pocket Partner", waar je in het kort een redelijk goed overzicht hebt over verschillende zaken.

Website
De website van Merck Veterinary Manual is van 2010 en misschien niet compleet up-to-date, maar je vindt er wel veel informatie.